Naar wie moet je dit jaar kerstkaarten sturen (en wie kun je overslaan)?

Written by: Francis

 

De lucht is kouder dan normaal, de lichten op straat zijn aan en de geur van versgebakken pasteitjes vult plotseling de supermarkten. Ja, het is weer bijna die tijd van het jaar en jij hebt zeker net zo uitgekeken naar de feestdagen als ieder ander.
Maar voordat de kerstdrukte begint en je to-do-lijst zich opstapelt, kun je het beste de kerstsfeer op gang brengen door een lijst samen te stellen van mensen aan wie je dit jaar kerstkaarten wilt sturen. Maar de vraag is: wie verdient er een kaartje en wie kun je deze keer overslaan?

Hoe graag we dat ook zouden willen, het is niet erg praktisch om naar iedereen die we kennen een kerstkaart te sturen. Niet alleen zullen de kosten oplopen, maar kunt u zich voorstellen hoeveel tijd het zou kosten om ze allemaal te ondertekenen, te verzegelen en af ​​te leveren? Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om niet per ongeluk een belangrijk persoon te missen!
We hebben een lijst gemaakt van de belangrijkste mensen die dit jaar op je kerstkaartenlijst zouden moeten staan ​​– en hebben een aantal mensen aangegeven die je gerust kunt overslaan.

Naar welke familieleden moet je kerstkaarten sturen?

Voor velen van ons zijn familieleden de belangrijkste mensen in ons leven. Hoewel u misschien thuis met elkaar kunt praten of via telefoongesprekken en berichten kunt communiceren met degenen die weg zijn, is er geen betere tijd dan Kerstmis om familieleden oprechte berichten te sturen waarin u hen vertelt hoeveel u om hen geeft.

Hier is een lijst met de gezinsleden naar wie u dit jaar kerstkaarten moet sturen:

• Je ouders en stiefouders
• Grootouders
• Broeders en zusters
• Nichtjes en neefjes
• Eerste neven en nichten
• Naaste ooms en tantes
• Kinderen en kleinkinderen

Als je extra creatief wilt zijn, kun je een jaarthema kiezen en gepersonaliseerde kaarten maken voor elk gezinslid op je lijst. Waarom kiest u dit jaar niet voor een foto-upload kerstkaart voor uw familieleden, inclusief een familiekiekje van iedereen in uw huishouden?
Wie je kunt overslaan: Hoewel familieleden altijd op de eerste plaats komen als het gaat om speciale gelegenheden zoals Kerstmis, hoef je geen kerstkaarten te sturen naar iedereen met wie je familie bent, vooral niet naar degenen met wie je niet echt een goede band hebt.

De meeste mensen sturen bijvoorbeeld geen kerstkaarten naar tantes, ooms of neven en nichten met wie ze geen goede band hebben. Als u over het algemeen geen contact onderhoudt met een bepaald familielid, en u zich ongemakkelijk voelt bij het sturen van een kaartje (of als u niet eens hun adres hebt), kunt u dit overslaan.
Maar als u denkt dat een kerstkaart een relatieve glimlach zal toveren of dat een familielid zich beter zal voelen na een moeilijke tijd, dan kunt u natuurlijk een kerstkaart sturen. Hoewel u bijvoorbeeld uw oudtante Enid misschien niet vaak ziet of spreekt, kan het haar dag toch goed maken als ze een kaart van u ontvangt!

Welke vrienden moeten een kerstkaart ontvangen?

Wat zijn we eigenlijk zonder onze beste vrienden? Zoals ze zeggen: vrienden zijn de families die we voor onszelf kiezen.
Je hebt je hele leven geweldige mensen ontmoet – beste vrienden uit je jeugd, schoolvrienden, werkvrienden en zelfs nieuwe kennissen – met wie je een geweldige relatie hebt opgebouwd. Deze mensen verdienen het om een ​​speciale kerstkaart te ontvangen met berichten die hen laten weten hoe dankbaar je bent voor hun vriendschap.
Zorg ervoor dat je je kaart personaliseert, zodat vrienden zich op eerste kerstdag extra speciaal kunnen voelen. Het ontvangen van een algemene, vooraf geschreven kerstboodschap kan een beetje koud aanvoelen – dus neem de tijd om iets speciaals te bedenken om te schrijven, en persoonlijk voor elke vriend.

Wie kun je overslaan: Vrienden komen en gaan in ons leven, en dat hoort allemaal bij het opgroeien. Dus als je vrienden hebt met wie je al een hele tijd niet hebt gesproken of tijd hebt doorgebracht, dan kun je ze deze keer overslaan op de kerstkaartenlijst.
Als algemene regel geldt dat als u zich niet op uw gemak voelt om met hen uit eten te gaan, u hen geen kaartje hoeft te sturen. Een andere goede regel om te volgen is: hebben ze je vorig jaar een kerstkaart gestuurd? Zo niet, dan is hier uw antwoord.

Geef jij kerstkaarten aan leraren?

Leraren spelen niet alleen een grote rol in het leven van uw kinderen, maar ook in uw eigen leven, aangezien zij als tweede ouders fungeren als uw kinderen op school zitten.
Het geven van kerstkaarten aan leraren is ook een geweldig gebaar om uw kinderen te laten zien dat u hun leraren waardeert en respecteert. Maak er een gezinsactiviteit van en vraag uw kinderen om mee te werken aan het maken van deze kerstkaarten. U kunt zelfs een cadeau voor de feestdagen toevoegen als u zich vrijgeviger voelt.
Het sturen van deze lieve en attente kaarten naar leraren, adviseurs en zelfs beheerders is een uitstekende manier om uw kinderen te leren de goede mensen om hen heen te waarderen. U kunt zelfs hetzelfde doen voor andere mensen die u onderweg helpen, zoals uw dierenoppas, verplegend personeel en zelfs uw beveiliging.

Wie kun je overslaan: Je kunt zo genereus zijn als je wilt als het gaat om het geven van kerstkaarten aan docenten en andere dienstverleners. Vraag uw kinderen hier om hun inbreng. Ze willen misschien één speciale kaart kiezen voor alleen hun favoriete leraar (bijvoorbeeld hun docent) of ze willen misschien ook kaarten uitdelen aan al hun vakdocenten. Volg hun voorbeeld!

Moet u kerstkaarten naar de vrienden van uw kinderen sturen?

De kans is groot dat uw kinderen in hun jonge leven al geweldige mensen hebben ontmoet. Het kunnen hun klasgenoten zijn, je buren of de kinderen van je vrienden.
Vraag uw kinderen wie volgens hen de meest bijzondere vrienden in hun omgeving zijn en maak kerstkaarten voor hen. U kunt uw kaarten personaliseren met foto’s en oprechte opmerkingen van u en uw kinderen. Als je wilt, kun je ook enkele eenvoudige cadeaus toevoegen om deze mensen tijdens de feestdagen echt te laten zien dat je ze waardeert.

Als uw kind deel uitmaakt van een klein klaslokaal, kunt u uiteraard kerstkaarten uitdelen aan de hele klas! Kies bijvoorbeeld voor een grappige of schattige kerstkaart, zoals Marshmallow Snowman of Christmas Pine Cones.

Wie u kunt overslaan: Als het gaat om het overslaan van mensen op dit deel van uw lijst, kunt u altijd de hulp van uw kinderen inroepen, omdat zij precies weten wie ze in deze tijd van het jaar willen eren.

Nogmaals, denk niet dat je kerstkaarten aan al de vriendjes van je kinderen moet geven. Vraag ze om elk twee tot drie mensen uit te kiezen en tijd te besteden aan het maken van die speciale kaarten voor hen. Maar als u kaarten aan het grootste deel van de klas uitdeelt, is het wellicht het beste om de kaarten naar boven af ​​te ronden en aan iedereen uit te delen, in plaats van bepaalde mensen weg te laten.

Moet ik kerstkaarten naar collega’s sturen?

Je brengt veel tijd door met je collega’s en met sommigen van hen heb je ongetwijfeld al een sterke band opgebouwd. Kerstmis is een van de beste tijden om deze mensen het gevoel te geven dat u hun kameraadschap waardeert en hun bijdrage aan uw werkplek waardeert. Wie u op uw lijst wilt opnemen, is geheel uw keuze.

Als u voor een klein bedrijf werkt, kunt u aan iedereen kaarten geven. In feite is het waarschijnlijk het beste om niemand buiten te laten als u deel uitmaakt van een kleiner bedrijf – vergeet belangrijke maar vaak over het hoofd geziene werknemers niet, zoals de schoonmaker en de receptioniste!
Als u voor een groot bedrijf werkt met honderden werknemers, kunt u een paar collega’s kiezen met wie u een goede band heeft, zoals de collega’s in uw team, of alleen degenen met wie u normaal gesproken tijdens werktijd contact heeft.

Als u manager of supervisor bent, wilt u natuurlijk iedereen een kaart sturen en niet alleen uw favoriete werknemers, zodat er geen sprake is van vooringenomenheid.
Wie kun je overslaan: bij collega’s heb je de vrijheid om iedereen op je lijst te zetten of slechts een paar mensen binnen je kring te kiezen. Zorg er wel voor dat niemand zich buitengesloten voelt, vooral als je maar met een kleine groep werkt.

Moet ik kerstkaarten naar buren en kennissen sturen?

Als algemene regel geldt dat je geen kerstkaarten hoeft te sturen naar mensen die je nog maar net hebt ontmoet, of naar mensen die je nog niet zo goed kent. Het voelt misschien wat ongemakkelijk om een ​​kaartje te sturen naar iemand met wie je nog maar net een gesprek hebt.
Dat gezegd hebbende, kunt u gerust een kaartje sturen naar iedereen die u fijne feestdagen wenst, inclusief uw buren en kennissen. Zolang je hun naam kent en waar ze wonen (of de mogelijkheid hebt om de kaart persoonlijk te overhandigen), zullen ze de gedachte op prijs stellen!
Zorg ervoor dat u, als u de persoon niet zo goed kent, voorzichtig bent bij het kiezen van een kerstkaartontwerp. Blijf uit de buurt van alles wat religieuze beelden of bewoordingen bevat als je niet zeker bent van hun geloof. Houd het bij iets neutraals, zoals een prachtig besneeuwd landschap, zoals The Stag Family.

 

Waar kan ik kerstkaarten voor 2021 kopen?

Kerstmis is een goed moment om de mensen van wie je houdt te laten weten hoeveel je ze waardeert en koestert, en daar heb je geen dure cadeaus voor nodig.
Kerstkaarten worden al eeuwenlang aan mensen in heel Groot-Brittannië gegeven en zijn een vast onderdeel geworden van de Britse kersttraditie. Dat komt omdat deze kaarten vrij goedkoop zijn, maar ze hebben veel waarde voor degenen die ze ontvangen.

Het belangrijkste is de boodschap die erin staat, om de mensen van wie je houdt te laten weten hoeveel je ze waardeert tijdens de feestdagen. Het was misschien een zwaar jaar, maar niets mag ons ervan weerhouden om de mooiste tijd van het jaar te vieren!

Als je op zoek bent naar betaalbare, eenvoudig te bestellen, aanpasbare en professioneel gedrukte kerstkaarten voor 2021, zoek dan niet verder dan Christmas Connections. We hebben honderden ontwerpen in verschillende stijlen en thema’s, en elke kaart die we op voorraad hebben, kan gratis worden aangepast met uw eigen tekst.
We bieden zelfs foto-uploadkaarten aan voor een extra persoonlijk tintje! Met liefdadigheidsdonaties bij elke bestelling en enveloppen die bij elke kaart worden geleverd, waarom zou u Christmas Connections dit jaar niet eens proberen?

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *