Hoe plaats je een kerstboom in een kleine kamer?

Written by: Francis

 

Het kopen van de kerstboom is elke feestdagen een onvergetelijke ervaring! Maar ondanks uw ambities om een ​​prachtig kerstboomdisplay te creëren, kan een gebrek aan vloeroppervlak of lage plafonds uw humeur belemmeren. Als u al een grote kerstboom heeft gekocht, helpt deze gids u deze korter of smaller te maken, zodat deze op uw vloeroppervlak past. We hebben ook enkele ideeën op een rij gezet waarmee u kerstversieringen kunt gebruiken om een ​​kleine boom een ​​grote uitstraling te geven!

PS Of je nu een gigantische boom, een tafelboom of zelfs een muurboom hebt, deze gids is alleen bedoeld echte bomen. Het mooie van een echte boom is dat je hem op maat kunt knippen en kunt genieten van de unieke natuurlijke schoonheid in je huis. Pogingen om kunstmatige bomen te kappen (vooral als je er met een mes naar kijkt) kunnen wolken plastic stof en microplastics veroorzaken. Vermijd waar mogelijk!

Dus, met uw echte vers gesneden kerstboom in de aanslag, zoek hieronder een oplossing die het beste bij uw kerstsituatie past.

Een boom snoeien zodat deze op uw vloeroppervlak past

Veel mensen denken bij het kiezen van een grote kerstboom alleen aan de plafondhoogte. Maar zelfs als je hoogste tak ruimte laat voor de ster bovenaan, kunnen de onderste takken nog steeds behoorlijk wat vierkante meters in beslag nemen. Houd altijd rekening met het vloeroppervlak bij het kiezen van een boom voor een kleine woonkamer!

Je kunt geen extra vloeroppervlak creëren, dus de enige oplossing hier is het verwijderen van lagere takken om voldoende ruimte te creëren voor cadeautjes onder de boomrand. Markeer eerst de takken die je wilt verwijderen met een watervaste stift, zodat je niet teveel van de echte boom wegsnijdt. Leg de boom vervolgens neer en gebruik een snoeischaar of een kleine handzaag om de takken zo dicht mogelijk bij de hoofdstam te verwijderen.

Als u uw boom nog moet aanschaffen en weet dat uw kleine ruimtes te weinig vloeroppervlak hebben, dan raden wij u een slanke kerstboom aan, zoals de Fraser Fir of de in pot gekweekte Picea Glauca Conica. Deze soorten hebben een smalle boomvorm maar veel vakantiegevoel.

Te lang? Maak je kerstboom korter

Als je op vloerniveau voldoende ruimte hebt, maar de plafondhoogte ontbreekt om een ​​grotere boom in je kleine huis te plaatsen, dan raden we zeker aan om voor een kleine kerstboom te kiezen. Zelfs als je 1,80 meter tussen de vloer en het plafond hebt, zal het kiezen van kerstbomen die een paar meter ruimte overlaten in de kleine ruimte ervoor zorgen dat de feeststemming niet te overweldigend wordt!

Om de hoogte van uw boom te verkleinen, meet u hem zorgvuldig en houdt u de boom stevig vast (een assistent-elf is handig als u geen bankschroef heeft), zodat u hem recht kunt afzagen. Mogelijk moet u ook een paar extra onderste takken verwijderen om meer bodemvrijheid te creëren. Als je hem per ongeluk schuin afsnijdt, kun je een van onze kerstboomstandaarden gebruiken om hem stevig vast te houden, zodat hij niet scheef blijft zitten.

Het zal niet lijken alsof een kleinere boom de kamer in ‘barst’, dus wees niet bang om een ​​kortere boom te kiezen die er natuurlijk uitziet in de ruimte. Echte bomen die er op kortere hoogte natuurlijk uitzien, zijn onder meer de blauwe spar en de Noorse spar, vergeleken met de Nordmann-spar, die er op kleinere hoogte een beetje bolvormig uit kan zien.

 

Hoe u uw kleine traditionele kerstboom groter kunt laten lijken!

Of het nu een gebrek aan ruimte of een gebrek aan budget is waardoor u deze feestdagen een kleine kerstboom overweegt: er zijn veel manieren om hem een ​​grote uitstraling te geven. Een kleinere boom – of zelfs een schaarse boom – kan veel charme hebben. Het komt neer op:

  • Plaatsing – kies de best mogelijke boomplaatsing. Hoewel een grote boom er goed uit kan zien als hij in een hoek wordt geplaatst, kunnen kleinere bomen meer een centraal punt in het midden van de kamer worden. Wees niet bang om ze meer ruimte te geven.

  • Verhoging – een grote kerstboom moet doorgaans op de grond worden geplaatst. Een korte boom kunt u echter het beste op een kist, tafel of stoel plaatsen. Door de boom op ooghoogte te brengen, kan hij aanwezig zijn in een grote kamer.

  • Zonering – in kleine ruimtes kan het verplaatsen van meubels of het plaatsen van een boom op een afgelegen plek onhaalbaar zijn. Gebruik dus een vloerkleed met een patroon om onder de boom (of de tafel waarop het ligt) te plaatsen, om een ​​aparte zone in uw kamer te creëren. Dit is een leuke truc voor interieurontwerp!

  • Decoraties – Ten slotte, om een ​​feestelijk tintje te creëren dat er natuurlijk en verleidelijk uitziet, kun je het beste bij eenvoudige versieringen blijven. Als je al je kerstballen in een kleine boom propt, krijg je meteen de verkeerde indruk. Wees selectief en laat vooral je takken niet hangen door het gewicht!

Het juiste formaat kerstboom kiezen

Als u deze gids leest om inspiratie op te doen, kunt u een verstandige keuze maken door de juiste boomgrootte voor uw kleine woonkamer te kiezen. De meeste kamers in Groot-Brittannië hebben een plafondhoogte van 7 of 8 voet (tot 2,4 meter), maar we raden u ten zeerste aan een meetlint te gebruiken om dit nogmaals te controleren. Noteer de hoogte van de kamer en ga er vervolgens 1 tot 60 cm vanaf. Dit is de maximale hoogte die u moet kiezen. Je moet ook het vloeroppervlak meten – ga er niet zomaar van uit dat een kleine kerstboom naast de gezellige hoekbank past!

Voor een alternatieve boom die een kleine voetafdruk heeft maar net zo veel feestvreugde, ontdek dit jaar ons assortiment tafelbomen. Deze kleine boomsoorten zijn ideaal als middelpunt van een eettafel, bijzettafels of zelfs als schoorsteenmantel boven een elektrisch vuur. Net als al onze echte bomen hebben ze die groene kerstboomgeur en alle magie die je van Christmas Trees Direct mag verwachten.

Drie kleine kerstboomideeën

Als je hebt besloten dat kleine bomen dit jaar de beste keuze zijn (of als je zelfs een kamerplant wilt versieren voor Kerstmis), dan zul je deze kleine kerstboomideeën geweldig vinden!

Miniboom voor op de bijzettafel

Tafels zijn perfect voor kleinere bomen. Wikkel het tafeltje in inpakpapier om een ​​cadeau na te bootsen, of zet gewoon twee stoelen bij elkaar en zet het vast met een feestelijk lint. Als je een tafelboom voor de salontafel kiest, kun je voor de Polar Express zelfs een treinspoor rond de boombasis laten lopen. Kies bij een tafelkerstboom voor opvulornamenten die hem niet zwaar maken en bewaar de ornamenten op ware grootte voor een hoofdboom of ga creatief aan de slag: hang ze aan het plafond!

Buiten veranda boom

Een kleine kerstboom is niet alleen voor binnenshuis. Een echte boom kun je deze feestdagen ook in kleine ruimtes buiten plaatsen, zoals op de veranda of het balkon. Een kleine boom of zelfs een muurboom staat prachtig bij de voordeur om bijvoorbeeld gasten te begroeten. Je kunt zelfs nepsneeuw gebruiken om een ​​witte kerstlook te creëren. Vergeet niet om buitenveilige kerstverlichting te kiezen en eenvoudige houten ornamenten te vermijden ten gunste van stevigere, waterdichte decoraties.

 

Kerstboom op tafel in de eetkamer

Eindelijk de kerstboom op tafel in de eetkamer. Deze boom kan zelfs vanuit een kleine kamer evenveel feestvreugde in zich dragen als een grote kerstboom. Of uw eettafel nu in de keuken of in een aparte kamer staat (of zelfs uitschuifbaar is in een kleine woonkamer), u kunt wat kerstmagie in de ruimte brengen.

Wanneer je ontbijtgranen eet, de kinderen hun huiswerk aan tafel maken of je gasten uitnodigt voor een etentje, zal deze boom een ​​echte blikvanger zijn en klaar om een ​​goede indruk te maken. Combineer de decoraties met een eenvoudige slinger voor extra punten!

Voor meer kerstboomideeën kunt u de handleidingen van Christmas Trees Direct raadplegen.

Veelgestelde vragen

Welk formaat kerstboom is het beste voor een kleine kamer?

In plaats van een grote kerstboom in een kleine woonkamer te proppen, kies je voor kleinere kerstbomen. De meeste Britse kamers hebben een plafondhoogte van ongeveer 2,5 tot 2,5 meter, waardoor mensen een boom kiezen die 1,8 tot 1,8 meter hoog is. In smalle of over het algemeen kleine kamers zullen deze bomen echter nog steeds veel vloeroppervlak in beslag nemen. Zoek dus naar bomen die 3 tot 4 voet lang zijn, omdat ze een smallere omtrek hebben. Je kunt de boom altijd op een kist of tafel plaatsen om de hoogte op ooghoogte te brengen.

Waar zet je een kerstboom in een tiny house?

Wanneer u een kerstboom in een kleine ruimte wilt plaatsen, raden wij u aan te kiezen voor een mini-kerstboom die mooi op een salontafel of lage bijzettafel past. Voor kleine huizen en appartementen moet je prioriteit geven aan een koele plek die niet in de buurt van warmtebronnen ligt. Dit betekent misschien een reorganisatie van het meubilair, maar het houdt uw vestigingen levendig tot het nieuwe jaar!

Hoe richt je een kamer rond een kerstboom in?

Ten eerste kunnen kerstbomen niet zomaar overal geplaatst worden. Ze moeten uit de buurt van een warmtebron (bijv. radiator) worden geplaatst en mogen de toegang tot delen van de kamer niet blokkeren. De meeste huizen plaatsen hun boom in een klein hoekje of uit de weg. U kunt uw meubels herschikken om ruimte te maken: verwijder het bijzettafeltje of de staande lamp en richt het meubilair zo dat de banken naar de boom gericht zijn, om een ​​gezellige sfeer te creëren.

Wat moet ik doen als mijn kerstboom te groot is voor de kamer?

Als uw boom te groot is voor uw ruimte, kunt u proberen enkele lagere takken te verwijderen, om een ​​smallere boom te creëren. Je kunt ook vanaf de basis van de boom kijken om deze korter te maken. Een andere, drastischer optie is om takken van de ene helft van de boom te verwijderen, zodat deze dichter tegen een muur of hoek kan worden gedrukt.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *